Nieuws

Koninklijke onderscheiding

Deze koninklijke onderscheiding mocht onze penningmeester mevr. Mina Wever, vrijdag 24 april 2015, in ontvangst nemen op het gemeentehuis van de Gemeente de Friese Meren te Joure.

lijsttrekker tevreden na uitslag herindelingsverkiezingen

banner+actie+met+hvnl+(nieuws)woensdag 13 november 2013 15:03 In vier gemeentes trok men woensdag naar de stembus: De Friese Meren, Leeuwarden, Heerenveen en Alphen aan de Rijn. De ChristenUnie deed in alle vier de gemeentes mee en bleef overal mooi stabiel.... lees verder

Kiesvereniging De Fryske Marren een feit

woensdag 20 februari 2013 15:15 20 februari 2013 In een gezamenlijke ledenvergadering van de kiesverenigingen Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân van de ChristenUnie hebben de leden van de kiesverenigingen besloten om ... lees verder

26 oktober 2013, Boottocht met tijd en ruimte voor discussies.


Boottocht van Christen Unie De Fryske Marren en Heerenveen. Er werd gediscussieerd over de statements van de lijsttrekkers. Sytze Holtrop pleitte voor behoud van subsidies voor het vereinigingsleven.

Arie Slob, de landelijk politiek leider nam ook deel aan de discussie aan boord van het schip.

Tevens was er tijdens de vaartocht een discussie en forum rond het thema Mienskip, met organisaties zoals "Fier Fryslan" en "Miks Welzijn".

Lijsttrekker voor CU De Fryske Marren, Sytze Holtrop met Gerard Broek, nr.2 op de lijst, samen op de foto met Arie Slob.

30 oktober 2013, Schoolbezoek in Balk, Joure en Lemmer.

Lijsttrekker Sytze Holtrop met 7 lijsttrekkers van andere partijen, voor een verkiezingsdebat op toernee langs verschillende scholen .

De jongeren mochten na het debat ook zelf stemmen.

31 oktober 2013, Slotdebat met jongeren in Lemmer


Namens de Christen Unie heeft lijsttrekker Sytze Holtrop deelgenomen aan dit debat.

Dit zijn de punten die de jongeren in de komende periode belangrijk vinden om aandacht aan te besteden.